Canon EOS-1D C, primul DSLR recunoscut de industria cinematografică

Canon EOS-1D C

Canon prezintă  EOS-1D C, un DSLR unic şi inovator proiectat, în special, pentru suprinderea de imagini video şi care a fost testat în mod independent în concordanţă cu standardele Uniunii Europene de Difuzare (EBU) pentru achiziţia de conţinut HD1.

Testele au arătat că EOS-1D C este primul DSLR care oferă o imagine la rezoluţia necesară pentru a putea fi utilizat drept echipament pentru producţia de materiale video difuzate de televiziuni.

Rezultatele au indicat că EOS-1D C oferă o rezoluţie 4K HD ‘foarte bună’ cu performanţe coloristice şi de mişcare ‘importante’, menţinând un grad ‘redus’ al erorilor de procesare la nivelul pixelilor.

De asemenea, acestea confirmă şi faptul că echipamentul EOS-1D C şi performanţele sale de imagine sunt conforme cu specificaţiile recomandate pentru includerea în primul val al dispozitivelor specializate în producţia de conţinut HD2.

Kieran Magee, Professional Marketing Director, Canon Europe Ltd: “EOS-1D C a beneficiat de o recunoaştere deosebită încă de la momentul lansării şi suntem încântaţi că rezultatele acestor teste sunt pozitive. Am proiectat un produs unic care oferă videografilor o paletă de opţiuni creative. Feedback-ul pe care l-am primit din partea comunităţii video profesionale a fost excelent, prin urmare ne bucurăm că produsul a primit această acreditare din partea industriei cinematografice, o recunoaştere meritată pe deplin.”

Calitate deosebită şi flexibilitate

Un model inovator care conduce filmarea cu echipamente DSLR spre un alt nivel, Canon EOS-1D C oferă o calitate video unică, performanţe avansate în condiţii de luminozitate scăzută şi mod dynamic range comparativ cu filmele pe peliculă.

Are acelaşi design compact şi uşor precum Canon EOS-1D X, cu menţiunea că este creat pentru a surprinde imagini video 4K (4,096 x 2,160), cu înregistrare video 4:2:2, oferind astfel mai multă libertate de exprimare videografilor.

Design-ul unic şi capacitatea de filmare 4K constituie, pentru videografi, un pachet mobil şi optimizat pentru înregistrarea video de calitate superioară.

Creativitatea este susţinută de posibilitatea optării pentru mai multe rezoluţii şi cadre variabile, prin tehnologia de filmare 4K ce foloseşte sistemul de compresie de 8-biţi Motion JPEG la 23.98P sau 25P şi înregistrarea Full HD (1920 x 1080) disponibilă pentru cadre de până la 1080/60p pentru treceri cât mai fluide.

Ca parte a EOS System, EOS-1D C este compatibil cu gama completă de obiective Canon care include peste 75 de modele, oferind astfel videografilor posibilitatea de a alege, în funcţie de nevoi şi cerinţe.

EOS-1D C – funcţii principale:

• Filme 4k
• 1080p la 50/60 cps; Canon Log Gamma
• Ieşire HDMI necomprimată
• Senzor CMOS Full Frame de 18,1 Megapixeli
• Fotografii cu până la 12 cps cps şi 14 cps
• Sistem de focalizare automată în 61 de puncte
• Gama ISO 100-25600
• Procesoare Dual DIGIC 5+
• Ecran LCD Clear View II de 8,1 cm (3,2”)
• Compatibilitate cu obiective EF şi EF Cine

Trimite articolul și prietenilor tăi!