LG G2 Mini și-a facut, nu de mult timp, apariția pe piața smartphone-urilor. Gigantul sud-corean LG Electronics s-a aliniat tuturor producătoriilor importanți de smartphone cu Android precum Samsung, HTC, Sony, ZTE și a lansat un nou smartphone ce poartă distincţia Mini.
LG G2 Mini, în calitate de successor al lui Optimus G 2012 și Optimus G Pro phablet 2013, a fost prezentat publicului larg pentru prima dată la Mobile World Congress, care a avut loc pe 23 februarie 2014, la Barcelona.
Design și Construcție
La o analiză comparativă cu LG G2, noul gadget are dimensiuni considerabil reduse faţă de cele ale fratelui său mai mare, ceea ce inseamnă că dispozitivul în sine este ușor de utilizat cu o mână. Modelul pe care îl testez este de culoare neagră, insă am observat că este disponibil și pe alb, auriu, crem și roșu.
Acesta are o mărime de 129.6 x 66.0 x 9.8mm și cântărește doar 121 g. Cu aceste dimensiuni, LG mini încape foarte ușor în buzunar, și în același timp e suficient de mare încât să ofere o productivitate destul de ridicată.
Din punctul de vedere al construcției, LG G2 Mini reușește să facă o impresie bună, întrucât producatorul sud-corean a hotărât să păstreze un aspect compact cu ergonomie bună și un design foarte elegant cu finisaje de calitate.
Cu un display de 4.7 inchi, Lg mini are o rezoluție qHD de 540 x 960 în loc de Full HD, sau măcar 720p. Acest lucru poate fi privit ca un dezavantaj, întrucat există smartphone-uri precum Moto G, care oferă un ecran HD la un preț mai accesibil. Totuși, ecranul de tip IPS LCD apare ca fiind luminos iar redarea culorilor este destul de bună.
Analizând îndeaproape gadgetul, observăm că G2 Mini păstrează designul fratelui mai mare, fiind acoperit cu o carcasă detașabilă, care permite accesul la baterie și la sloturile pentru cartela micro SIM şi microSD.
Capacul din spate este realizat dintr-un plastic cu o textură mai aderentă. Pe lângă faptul că această textură conferă o notă de eleganță smartphone-ului, nu mai rămân la fel de multe amprente ca în cazul unui plastic mai lucios iar smartphone-ul nu mai alunecă la fel de ușor din mână.
Poziționarea butoanelor este reușită. Pe partea din spate a carcasei, sub camera foto, găsim amplasate tastele Rear Key care adăpostesc atât butoanele de volum căt și butonul de Power/Lock.
Din punctul meu de vedere, aceste butoane sunt ușor accesibile și nu incomodează în timpul convorbirii astfel cum se întamplă la smartphone-urile care le au amplasate pe lateral. Singura problemă e că se apasă uneori accidental și telefonul se deblochează. 🙂
În partea inferioară a terminalului găsim microfonul și difuzorul între care se află mufa de încărcare iar jack-ul audio se găseste în partea superioară, alături de microfonul secundar și senzorul infraroșu.
Autonomie și Performanță
La capitolul autonomie, acumulatorul de 2.440 mAh se poate lăuda cu o durată de viață destul de mare, în sensul că a reușit să treacă testul de o zi în condiții de utilizare intensă (realizare de poze, internet mereu pornit, sincronizări active etc.) . Consider că se pot obține măcar două zile de utilizare moderată cu o singură încărcare completă, aspect ce mă face să il recomand.
Responsabilă pentru o autonomie atât de bună este și funcția de “luminozitate noaptea”, prin care se poate seta luminozitatea la 0% între orele 00:00 si 06:00 AM.
La capitolul performanță, LG G2 mini se descurcă bine, fiind echipat cu un procesor Quad-core Cortex-A7 la 1,2 GHz și un procesor grafic GPU Adreno 305, care transformă navigarea pe internet și folosirea oricărei aplicații într-o experiență foarte plăcută.
Cu peste 17000 de puncte în Antutu Benchmark, micuțul terminal deține un scor foarte bun, fiind pe picior de egalitate cu Nexus 4 sau Optimus G.
Software
Noul G2 Mini este livrat cu versiunea Android 4.4 KitKat deja instalată, care este și cea mai nouă versiune de Android, ce răspunde nevoilor utilizatorilor mai rapid și mai precis decât înainte. Acest lucru înseamnă că putem asculta muzică în timp ce navigam pe Web, terminalul oferind o autonomie bună a bateriei (datorată unui management mai eficient al resurselor) dar și o interfață care se mișcă fluent.
Telefonul este echipat cu funcția QSlide prin care două aplicații pot fi rulate în paralel pe ecran.
Un element de noutate este faptul că LG mini oferă o metodă de blocare a ecranului numita „Knock Code„. Prin funcţia Knock Code putem personaliza un șablon de deblocare utilizând ecranul quad. Practic, cu ajutorul acestei funcții, smartphone-ul LG poate fi deblocat printr-o combinație de apăsări pe ecran.
Întrucat modul de deblocare al ecranului poate fi compus din două, până la opt atingeri, această funcție poate da naștere la un numar foarte mare de combinații posibile, și, prin urmare, asigură o securitate mult mai mare terminalului. Așadar, cu cât atingem de mai multe ori, cu atât crește securitatea.
De asemenea, cu ajutorul aplicației Quick Remote, LG Mini se transformă în telecomandă universală pentru multe din electronicele și electrocasnicele de acasă.
Camera Foto/Video
Camera foto are 8 megapixeli și filmează full HD iar cea frontală are 1,3 megapixeli şi filmează HD.
Pe timp de zi, camera se descurcă foarte bine pozele ieșind clare, cu un contrast și reproducere a culorilor foarte bune. Un lucru de menționat aici este că în situația în care luminozitatea ecranului nu este setată măcar pe nivel mediu, în condiții de soare puternic nu se vede mare lucru pe ecran pentru a face poze.
Pe timp de noapte (înserat) pozele au ieșit acceptabile, o idee cam pixelate, dar am întâlnit poze mai slabe la telefoane cu pretenții. Telefonul s-a descurcat foarte bine la panning-uri, reușind să surprindă foarte bine elemente în mișcare, în cazul meu mașinile care circulau pe stradă.
Și la filmare camera s-a descurcat destul de bine, atât pe timp de zi, cât și noaptea.
Filmarea pe timp de zi este bună, însă prezintă skewing la mișcările laterale. Cu toate acestea, rezultatele sunt decente, suficiente pentru un utilizator mai puțin pretențios.
Filmarea pe timp de noapte este decentă, de reținut este că filmul de mai sus a fost făcut pe înserat, nu era încă noapte complet în momentul filmării.
Sintetizand, iată care sunt, pe scurt, plusurile și minusurile acestui smartphone:
Plusuri:
- Autonomie;
- Performanță;
- Construcție;
- Dimensiune;
- Funcția Knock Code.
Minusuri:
- Prețul destul de ridicat;
- Rezoluție;
- Panou IPS modest.
Concluzii
LG G2 Mini este un telefon cu Android cu performanțe medii, care poate satisface nevoile utilizatorilor nepretențioși datorită autonomiei, construcției solide și elegante precum și datorită unei interfețe software rapide, ce conferă un plus în materie de productivitate.
Disponibilitate
LG G2 Mini se găsește și în oferta magazinelor online, având un preț bun în special la eMAG, Marketonline și EvoMag.
Ma bate un gand sa achizitionez un astfel de LG si tot citesc reviewuri si pareri in legatura c u el. Ce am observat ca e mai greu de gasit intr-un review, sunt informatii despre calitatea sunetului la convorbire e slab, puternic, funcitoneaza mereu, se intrerupe? Dar sunetul in casti? e mai bun, la fel sau mai rau?
Am patit si am auzit si alte persoane care se plang ca smartphone-ul (NU acest LG) arata ca are semnal dar daca o persoana suna pe acel telefon va auzi mesajul tipic: numarul nu poate fi apelat. Aveti idei daca este o problema a telefonului, a retelei, a sistemului de operare?
Una peste alta aces LG pare cam ce am nevoie dar faptul ca nu se gasesc prea usor informatii cu privire la calitearea sunetului in convorbire si daca are probleme de genul celei mentionate mai sus, ma face sa nu il cumpar deocamdata.
Salut Radu, calitatea sunetului este bună, dar dacă ești pretențios poate ar fi mai indicat să te joci cu el într-un showroom.
Multumesc Alexandru pentru raspuns.
Am facut asta deja si mi s-a parut ok. Cel putin eu nu am fost deranjat de rezolutia ecranului. Se misca foarte bine, dar nu am avut cum sa sun pe cineva sa vad si cum se aude si am preferat sa intreb aici.
Eu sunt de părere că nu ai de ce să îți faci probleme. 🙂
Eu am o nelămurire… acest telefon poate să redea full hd?
Poate reda astfel de fișiere, dar afișarea se va face la rezoluția display-ului.
Multumesc. Am achiziționat acest telefon in urmă cu o lună și sunt foarte mulțumit de el. L-am prins la ofertă pe emag si nu am mai stat pe gânduri
Bravo, bună alegere!
LG G2 Mini este un smartphone foarte reusit din punctul meu de vedere. Utilizez de aproximativ o luna LG G2 Mini si pot sa spun ca sunt foarte multumit. Bateria ma tine undeva la 2 zile si putin .. folosit standard. Ce m-a impresionat la el .. este .. sunetul ! Cand suna cineva, sau cand ascultam o melodie se aude ..tare si clar. Merita acest produs !
Opaaa… ce avem noi aicea… o editoare draguta care, pe deasupra, mai scrie si bine.
Frumoasa recenzie. Felicitari.
Nu prea imi inspira mie incredere produsele astea mini. Consider ca singurul smartphone care merita intr-adevar aceasta denumire e fratele mai mititel al HTC One ale carui performante sunt rezonabile in comparatie cu cele ale „flagship-ului” (romgleza asta…) . Restul mini-urilor parca-s niste neamuri handicapate ale varfurilor de gama insa dotate cu niste preturi piperate in raport cu ceea ce ofera.
Parca arata mai bine site-ul acum, cand nu mai atarna de articole doar moaca uratului aluia de admin. 😛
Da ce ai bre cu adminu? 🙂
Nimic. Insa, mai bine nu te uita in oglinda daca nu vrei sa ai 7 ani de ghinion. ;D
Multumesc pentru incurajare! O sa mai scriu 🙂