SIW sau System Information for Windows, este un utilitar gratuit care afiseaza detalii despre sistemul dumneavoastra, si a fost realizat de Gabriel Topala. Ofera informatii despre: procesor, retea, protocolul TCP/IP, memorie, utilizatori, si poate monitoriza în timp real anumiti parametri ai procesorului, memoriei şi traficului din retea. Aceste informatii sunt structurate pe trei categorii: Software, Hardware, Network.
Se mai pot afla informatii si despre codec-urile instalate, actualizarile efectuate si nu în ultimul rand se poate face si update, atat de pe site-ul Microsoft, cat şi la anumite drivere ale sistemului, etc. SIW poate opera pe urmatoarele sisteme de operare: Windows 98 / Me / NT4 / 2000 / XP / Server 2003 / Media Center / Tablet PC / Windows 2003 Server R2 / Vista / Windows Server 2008 / Windows 7 / Windows Server 2008 R2. Pe langa informatiile oferite se pot realiza si mici teste (stress tests).
Utilitarul este în limba romana, are o interfata simpla si intuitiva, vine in mai multe versiuni printre care una portabila (care din nefericire nu are suport pentru romana). Aceasta aplicatie este o alternativa chiar buna pentru „celebrul” Everest.
Fata de Everest, eu zic ca este mult mai bun, in sensul ca, „vede” cam ce mai trebuie instalat la Windows si deloc de neglijat, drivere noi. La Everest te trimite la o pagina de inceput si trebuie sa cauti acolo pana dai de ce ai nevoie, pe cand la asta, are link direct de download. Ce am observat de curand la el este faptul ca pe Windows 7 mai trebuie „bibilit”, daca „Topală”, spune ca e’ compatibil cu Windows 7. De fapt, asta nu ar fi un motiv de „critica”, pentru ca nici Windos 7 nu este in stadiul final. Deci atunci cand vrei sa vezi daca mai este ceva de instalat la S.O. si ma refer aici numai la Windows 7, o chestie care ma distrat copios, este ca „vede” ca mai trebuie instalat, sau este lipsa, … „Language Pack Japan” !!! :)) Sa speram ca acest neajuns se va rezolva. 😉
Cum se pot realiza si mici teste (benchmark-uri) ?
Multumesc pentru atentionare!
Scuze, m-am grabit si am confundat stress test-ul cu benchmark-ul.. La CPU and memory usage se poate da Burn si presupun ca e un fel de stress test..
Am corectat si in articol..
ca fapt divers, imi place la SIW functia Evrika! 🙂
Eureka! 🙂