Comodo Firewall – Protectie sporita „in retea”

„Un firewall este o aplicaţie sau un echipament hardware care monitorizează şi filtrează permanent transmisiile de date realizate între PC sau reţeaua locală şi Internet, în scopul implementării unei „politici” de filtrare. Această politică poate însemna:

  • protejarea resurselor reţelei de restul utilizatorilor din alte reţele similare – Internetul -> sunt identificaţi posibilii „musafiri” nepoftiţi, atacurile lor asupra PC-ului sau reţelei locale putând fi oprite.
  • controlul resurselor pe care le vor accesa utilizatorii locali.” , Wikipedia
Comodo Firewall este un produs de calitate ce a ocupat mereu locuri fruntase in teste. Ca sa va convingeti puteti sa va uitati pe „challenge-ul” celor de la Matousec ( mi se pare ca este cel mai complet, nu numai in privinta testelor ci si a participantilor ).
Interfata lui Comodo Firewall e „curata”, nu foarte aglomerata si structurata destul de eficient.

Fereastra e grupata pe 4 rubrici Summary, Firewall. Defense+ si Misc. La Summary vi se ofera informatii privind folosirea benzii de internet si cateva statistici.

La rubrica Firewall aveti acces la setarile avansate ale Modulului Firewall: Definiti aplicatii de incredere (Trusted apps), aplicatii blocate (Blocked apps), setari porturi, afisare conexiuni active si afisare evenimente…

Rubrica Defense + e pentru paranoici. Glumesc. Insa eu am dezactivat-o pentru ca nu prea era compatibila cu unele jocuri (M3C de ex..). Adica pur si simplu imi aparea un ecran negru in loc de meniul jocului si trebuia sa dau restart. Este utila, insa pentru cei care sunt putin „obsedati” de securitate :P.

Rubrica Miscellaneus gazduieste setarile programului porpriu zis: Settings, Check Updates.. About.

Mai sus vedeti fereastra de avertizare si optiunile implicite de permitere a accesului. Dupa ce Comodo Firewall „invata” aplicatiile, aceste ferestre vor inceta sa mai apara.
Trebuie sa mentionez ca exista si installation mode, util cand instalati programe; firewall-ul practic permite acces-ul aplicatiei ce se instaleaza la orice resurse, fara a mai afisa ferestre de avertizare.

In concluzie, Comodo Firewall Pro este un firewall usor de utilizat, consuma putine resurse (aprox 12 mb ram) si ofera facilitati asemenea unor produse comerciale, ceea ce il face o optiune demna de luat in considerare.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Problema descrisa de tine la Comodo e posibil sa fie de la Defense+.. Incearca sa tii activat doar firewall-ul si atat.Online Armor incetineste sistemul simtitor cateodata, dar este si el eficient.

  2. Eu am avut probleme cu Comodo pentru ca la lansarea Firefox 3, firewall-ul consuma 100% din procesor si imi bloca calculatorul. Dupa un timp isi revenea dar am decis sa-l inlocuiesc cu Online Armor.
    Online Armor are o alta „problema”, dar de data aceasta minora: imi prelungeste timpul de shutdown de la 2 secunde la un minut.

Comentariile sunt închise.