AIMP – Alternativa pentru Winamp

Va recomand sa urmariti si prezentarea video a a playerului AIMP.
La sugestia unui prieten am incercat si eu AIMP, si trebuie sa recunosc ca mi-a placut atat de mult acest player audio incat am renuntat la Winamp.
Calitatea sunetului este mai buna, se aude si un pic mai tare, si asta fara vreun plugin. Interfata este foarte simpatica, si ca functii mie mi se pare ca are ce e mai bun de la Winamp (ergonomie..layout), Foobar (playlist-uri la indemana), Jet Audio (efecte) si chiar si niste functii ca Media Monkey (shutdown..). Nu zic ca e plagiat ci doar ca au facut ceva asemanator, insa in felul lor si complet.

Functii interesante sunt gruparea pieselor pe directoare in playlist dar si afisarea dimensiunii pieselor si directoarelor, dupa cum puteti vedea mai sus.

La capitolul resurse consumate sta foarte bine, doar 5-6 mb RAM fata de 20-23 mb Winamp, iar procesor (in cazul meu) AIMP foloseste 1-3% fata de 5% Winamp. Din punctul meu de vedere e un pic mai prompt la comenzi si imi place ca face fade de la o piesa la alta in mod implicit.

Daca este inchis in timp de canta, la urmatoarea pornire va continua de unde a ramas. De asemenea stie sa inchida calculatorul la o ora prestabilita sau un numar de melodii cantate..

Egalizatorul mai are niste functii suplimentare incluse ca: Speed, Tempo, Pitch, Flange, Echo, Reverb.

Ca sa nu incurce, interfata are si un mod compact, cu functiile esentiale disponibile..

Daca pozitionati cursorul mouse-ului peste interfata compacta, aceasta se va desfasura si va permite sa derulati piesa si va prezinta infrmatii despre piesa curenta.

Fereastra de setari permite accesul la setari de bun simt si nu e foarte aglomerata.

Pe langa toate astea, AIMP mai are cateva functii interesante, AIMP Utilities adica: Confertor audio, Inregistrator audio (Sound Recorder mai simpatic), Editor taguri, si „Mediateca”(o Media Library draguta).
Faptul ca are si suport pentru limba romana il face un player audio complet. Il recomand tuturor.
Trimite articolul și prietenilor tăi!

32 comentarii

  1. Folosesc AIMP de anul trecut. Cand am aflat ca e rusesc, am ramas masca, bate mult la capitolele functionalitate si usurinta in exploatare deja banalul si greoiul Winamp. O alta solutie la fel de ergonomica este Quintessential, player mp3 care consuma extrem de putin ram si este foarte „friendly”.

    Wav samples, loops si VST pentru FL Studio gasiti pe FLStudio.weblog.ro

  2. Eu am renuntat de mult la Winamp. AIMP 2.6 de acum in colo 😛

  3. un super player, foarte utila optiunea de inregistrare.
    M-am incurcat in optiunile de la DSP manager, mai precis la setarile de viteza: rate, tempo, pitch… acum tot ce inregistrez se aude aiurea, oricum nu ca originalul. Stie cineva de unde pot reveni la default cu setarile de speed ? Am incercat sa pozitionez egalizatoarele la jumatate, dar… nici o sansa sa revin la setarile initiale.

    Asta e…. voi incerca un reinstall… oricum, daca are cineva o solutie mai ‘simpla’… e binevenita.

    • Daca le dai pe toate la jumatate nu te ajuta. Muta-le pe fiecare astfel incat indicatia din „display-ul” playerului(unde arata titlul piesei de obicei) sa indice asa: speed 100%, tempo 1,00x, pitch 0st, si dezactiveaza: flange, echo si reverb; totul ar trebui sa fie ok mai apoi.

    • cel mai simplu dai un clic dreapta pe butonul cu frecventa respectiva si isi revine la pozitia nitiala 😉

  4. Am incercat si eu AIMP astazi si sunt multumit, cu o singura exceptie, nu pot afisa egalizorul sub player ca la winamp, dar merge si asa…
    Imi place f mult modul in care sunt afisate listele.
    Tot azi am incercat si foobar, dar nu am avut nici timp si nici chef sa il configurez astfel incat sa arate si el ca un player.
    Cred ca voi ramane cu Aimp

  5. foarte bine scris articolul, e bine ca mai vad si utilizatori care nu se limiteaza la popularele playere existente, intradevar foarte bun player-ul din toate punctele de vedere.

Comentariile sunt închise.