Concurs: Câştigă 5 licenţe Bitdefender Internet Security 2010

–––––––––––––––––––––––-

Lista Câştigătorilor:

  1. Negoiţă Constantin (validat/trimis)
  2. Alex (validat/trimis)
  3. Andrei (validat/trimis)
  4. Francisc (validat/trimis)
  5. Cola (nevalidat)

–––––––––––––––––––––––-

1 O licenţă s-a dat pentru cea mai mare implicare domnului Negoiţă Constantin.

2 În urma celor peste  150 de voturi o licenţă va ajunge la Alex.

3 În urma tragerii la sorţi câştigători au ieşit câştigători Andrei, Francisc, Cola.

În finală s-au calificat după ordinea intrării în concurs: 1-Francisc, 2-Cola, 3-Houstain, 4-Mihaela, 5-Andrei.

Cele trei licenţe s-au distribuit folosind random.org.

ultima actualizare, miercuri 30 iunie 00:00 ––––––––––––

Acum mai bine de un an scriam articolul „Câteva lucruri pe care ar trebui să le ştii despre securitate”, pentru a atrage atenţia asupra faptului că, indiferent de soluţiile de securitate folosite şi oricât de avansate par acestea, comportamentul utilizatorului este cel care contează cel mai mult în prevenirea atacurilor informatice.

Despre concurs

Concursul începe de astăzi, luni 7 iunie, şi se va desfăşura până marţi 15 iunie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 18 iunie.

Premiile sunt cinci licenţe de Bitdefender Internet Security 2010 valabile un an, livrabile sub formă de Serial Number.

Premii

Premiile se vor oferi după cum urmează:

  1. Pe data de 15 iunie se va oferi prima licenţă pentru utilizatorul cu cea mai mare şi solidă implicare (o voi acorda eu, subiectiv poate).
  2. Începând din data de 16 şi până pe 18 iunie se va supune la vot popular cine mai primeşte o licenţă (se va alege dintre 10 cei mai activi utilizatori, lista o voi propune eu).
  3. În data de 18 iunie, va avea loc tragerea la sorţi în urma căreia se vor stabili şi ceilalţi trei câştigători (toţi participanţii vor fi înscrişi pentru tragerea la sorţi).

Regulament

  • Un participant poate primi doar o licenţă în urma participării.
  • La concurs poate participa orice cunoscător al limbii române, nu există alte restricţii (de vârstă, de sex etc..).
  • Pentru a participa la concurs, este necesar să abordați unul dintre subiectele propuse mai jos. Puteți adăuga și link-uri către materiale interesante.
  • Comentariile care sunt acceptate pentru concurs vor contine un text conform caruia au fost aprobate si acceptate pentru concurs.
  • Vă rog să faceți comentarii pertinente și la obiect. Scopul este să descoperim lucruri noi care să ne fie atât nouă de folos, cât și celor care urmează să citească „rodul muncii” (care va genera un nou articol).
  • Regulamentul este orientatativ și nu crează nici o obligație; poate fi ușor schimbat dacă situația o cere.

Subiecte

  • BROWSER WEB (ce este și tool-uri de securizare)
  • SPAM (ce este și statistici/ tool-uri sau extensii utile gratuite/ clienți de mail cu antispam/ metode neobișnuite de combatere)
  • MALWARE (ce este și categorii/ metode de prevenire și tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală )
  • PHISING/PHARMING (ce este si cum detectam/tooluri gratuite/)
  • SPYWARE (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)
  • TROJAN (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)
  • WORM (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)
  • BACKDOOR (ce este și cum ne afectează/ tool-uri gratuite/ dezinfecție manuală)

NOTĂ: Dacă aveți propuneri referitoare la desfășurarea concursului, vă rog să mi le transmiteți printr-un comentariu.

Bitdefender încurajează utilizatorii să cunoască noile ameninţării informatice, pentru a avea ei înşişi un comportament preventiv, motiv pentru care sponsorizează acest concurs cu cinci licenţe Bitdefender Internet Security 2010 (antivirus + firewall).

BitDefender® a luat fiinţă în Bucureşti, România, în anul 2001. Desfăşurându-şi activitatea la nivel global, compania oferă acum protecţie superioară împotriva pericolelor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali şi companii prin intermediul punctelor sale de lucru din România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Spania, bucurându-se de o prezenţă masivă şi pe alte pieţe.

Gama de produse BitDefender 2010 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

32 comentarii

  1. Pt.domnul Alex Contantinescu :Pe cind versiunea bis 2011?Am si eu o problema :Am instalat bis 2010 de ce uneori imi cade scanerul antivirusului?Imi apare mesajul serviciile bitdefender nu raspund.M-iati putea recomanda niste setari sau sa le postati undeva pe site ?Va multumesc anticipat.Felicitari pt.concurs si sa speram ca bitdefender va reveni ce a fost odata.Va rog sa remediati buguri-le produsului.Scuze pt.ca sint off toppic

    • Domnule Claudiu, BD IS 2011 este deocamdată în stadiu beta şi o să mai dureze ceva timp până la lansarea oficială.
      Referitor la situaţia cu care vă confruntaţi, o să fiţi contactat cât de curând de către cineva de la suport tehnic.
      O zi excelentă!

  2. BROWSER WEB

    Un browser web este o aplicaţie, de cele mai multe ori, gratuită, cu care utilizatorul poate să vizualizeze pagini web precum aceasta, să asculte muzică, să redea videoclipuri etc.
    Cele mai cunoscute browsere web sunt Mozilla Firefox, Internet Explorer(creat de Microsoft.Acest browser, deşi este foarte popular, conţine niste breşe in securitate. De menţionat este ca acest browser a fost primul oferit gratuit), Opera şi, mai nou, Google Chrome.

    In opinia mea, cel mai bun browser este cel oferit de Netscape Communication Corporation, adică Mozilla Firefox.Tooluri pentru securitate ar fi:
    -BitDefender QuickScan;
    -WOT;
    -AdBlock Plus(un înlocuitor, posibil mai bun, ar fi NoScript);
    -Torbutton.

    Aprobat pentru concurs 6

  3. Ce este Pharming? Este ca de phishing?

    R: Ambele Pharming şi de phishing sunt metodele folosite pentru a fura informaţii personale de la oameni încrezători pe Internet.

    Phishing implică de obicei, cea mai mare parte frauduloase mesajele e-mail că beneficiarii ghid pentru a cauta site-uri legitime, dar fals Web şi încercaţi să obţineţi-le la dispozitie informatii personale cum ar fi parolele de cont.

    Pharming tampers cu sistemul server domain-name, astfel încât traficul către un site Web este secret redirecţionat către un alt site cu totul, chiar dacă browser-ul pare a fi afişarea adresa Web pe care a vrut să vizitaţi.

    Pentru a evita Pharming, asiguraţi-vă că site-ul Web are un certificat valabil de autoritate, de la un serviciu cum ar fi VeriSign, care se potriveşte cu numele site-ului inainte de a intra orice date cu caracter personal.
    Da software antivirus se face pentru a proteja sistemul dvs. de viermi de Internet, cai troieni şi alte programe malware care încearcă să infesta PC.

    Aceste programe vă atragem atenţia asupra necesităţii de a actualiza de protecţie, şi actualizările sunt gratuite pentru un an sau cam asa ceva.

    Alerte pot obţine în special atunci când plictisitor abonamentul este aproape sus.

    Dar, înainte de a instala un al doilea program antivirus, este o idee bună să dezinstalaţi original.

    Aceasta ar trebui să scap de toate mesajele de actualizare de software-ul vechi, de asemenea, şi pentru a preveni conflictele dintre programele vechi şi noi.

    Având în două programe antivirus active a fost cunoscut de a provoca probleme, deoarece lupta reciproc pentru a păzi PC.

    După ce aţi cumpărat software-ul nou şi l-au pregătit pentru a instala, a alege programul original antivirus din meniul Programe şi uninstall it cu programul Uninstaller care ar fi trebuit să vină cu el.

    În cazul în care nu a venit cu cererea sa dezinstalare proprii, Windows Add / Remove program, accesibil din Panoul de control, este o altă opţiune pentru a extrage software-ul vechi. (Aruncarea Doar pictograma programului în Recycle Bin nu îndepărtează toate fişierele din sistem.)

    Unele programe noi poate sensul versiuni mai vechi de sine şi alte programe antivirus şi de a le oferi dezinstalarea pentru tine, ca parte a procesului de instalare.

    Odată ce aţi dezinstalat program mai vechi, instalaţi imediat software-ul nou antivirus, registru it şi a alerga caracteristică sale actualizare astfel încât să puteţi descărca toate cele mai recente fişiere antivirus pentru a menţine sistemul dvs. în siguranţă.

    Încă neaprobat, necesită clarificare (e cumva tradus cu google translate? exprimarea este neclară)

    • Deşi vă apreciez efortul, aş prefera să formulaţi un răspuns cu propriile dumneavoastră cuvinte. Scopul acestui concurs este să rămâneţi cu informaţii care să vă fie utile de acum.
      Succes şi aştept răspunsul dumneavoastră.

  4. Atacurile malware,au aparut din cauza concurentei intre specialisti,care isi masurau puterile unul impotriva celuilalt.Astazi reprezinta problema principala al utilizatorului de computer,si implicit,de internet,fie ca vorbim de utilizatorul casnic,sau cel profesional.Este bine stiut faptul ca exista o adevarata economie(care poarta denumirea de „Digital underrground”),in plina expansiune,care se ocupa cu producerea,perfectionarea si distribuirea de „material malware”,care,surprinzator sau nu,ofera chiar si o perioada de garantie,plus versiuni de upgrade,in aceasta perioada.Factorii psihologici care duc la intampinarea acestei probleme sunt(asa cum au fost stabilite de specialisti):naivitatea,curiozitatea,credibilitatea,s.a..Fie ca vorbim de virusi,spam,adware sau phising,producatorii de antivirusi si alte produse din categoria aceasta,care ofera produse de securitate,sunt mereu in „competitie” directa cu aceasta „industrie’,prin eforturi considerabile,spre a oferi securitatea de care au nevoie clientii lor.Insa,aceasta protectie,depinde,in foarte mare masura de comportamentul utilizatorului final,adica noi.Spre exemplu,referindu-ne la adresele de mail,trebuie sa fim precauti,in principal,la mesajele de tip „forward”.Aceste mesaje vin insotite,in general,de o lista de adrese de mail,si anume,pe unde a „trecut” acesta,inainte de ajunge la noi.Aceasta este o forma de distribuire de adrese de mail si implicit unul din raspunsurile la intrebarea:”de unde are „respectivul” adresa mea,de primesc mail-uri de la el?”.Recomandarea este ca,atunci cand,se doreste trimiterea de mail-uri,la un grup de persoane,sa se foloseasca modul „BCC”si nu „To”,acesta nefacand altceva decat sa ascunda acea lista de mail-uri,astfel,oprindu-se aceasta „distributie”de date.Atentia sporita,la primirea si distribuirea de fisiere(de tip .exe),este o alta metoda de protectie.Nu descarcati software-ul care va trebuie de pe alte site-uri decat cele ale producatorului,astfel evitand sa compromiteti sistemul de operare si/sau hardware-ul instalat(au fost cazuri,in care,din cauza unui astfel de atac malware,s-au defectat hdd-uri sau surse-si,nu numai).Chiar si file-sharing-ul,reprezinta un mod de distribuire de malware,ultimele studii aratand ca 33% din fisierele descarcate erau infectate,aici referindu-se in special la jocuri,23 dintre acestea continand troieni.Bine,utilizatorii de p2p vor spune acum,ca este vorba despre crack-urile pe care orice antivirus le vede ca troieni,insa cati dintre acestia s-au gandit ca aceste „crack-uri” pot fi „backdoors”.Pentru ca,file-sharing,este folosit de foarte multi utilizatori,ramane o atractie pentru distribuitorii de malware.Chiar si stick-urile usb,cd/dvd-urile,pot fi o metoda de distributie de malware,asa ca grija mare de la cine imprumutam sau oferim spre utilizare acestea.Un caz mai special,nu stiu cati s-au confruntat cu asa ceva,insa,dupa imprumutul unui banal mp3 player unui prieten plecat in excursie,am avut marea surpriza,la returnare,sa realizez ca „ceva” introdus in memoria acestuia mi-a distrus sistemul de operare.Alte „surse”de malware pot fii retelele locale si chat-urile,si nu in ultimul rand,site-urile web,care ne „intampina”cu fel de fel de mesaje atractive,fie ele publicitare,de participare la tombole in care suntem siguri castigatori,sau ca suntem fericitul „vizitator”cu numarul 1 mil,si prin urmare am castigat nu stiu ce premiu.Se poate vorbi foarte mult despre acest malware,dar am sa ma opresc,incheiind cu cateva recomandari personale(bazate pe experienta si nu din auzite):
    -folosirea unui antivirus,cu update la zi(fie el free sau comercial,depinzand aici de la utilizator la utilizator.sfat:incercati mai multe si va hotarati pe „drum”).
    -scanarea periodica cu programe specializate in acest domeniu sau de fiecare data cand observam „schimbari”anormale in comportamentul pc-ului(sfat:toate aceste scanari se efectueaza in Safe-mode,pentru rezultatele asteptate)
    -nu accesati spre instalare fisiere de tip .exe,carora nu le cunoasteti sursa,bazandu-va doar pe cum a fost „laudat”de prieteni.
    -nu accesati link-uri,provenite din mail sau programe de mesagerie fara sa cunoasteti destinatia acestuia.
    Ar mai fi mai multe,insa mai las si pe ceilalti,sa completeze sau sa ma contrazica.Important,de stiut,faptul ca nu exista o metoda(software)de protectie 100%,aceasta depinzand(si ma repet)de comportamentul nostru.
    Ca adrese,care va pot veni in ajutor,fie ca e vorba de documentare sau rezolvarea unor astfel de incoveniente,o sa va recomand doar una,care,dupa parerea mea,este cea mai buna „sursa”de acest gen,disponibila in lb.romana,si anume devirusare.com.

    P.S.:Imi cer scuze,Alex,ca am scris,poate,prea mult,ins am vrut sa ma fac cat mai bine inteles.

    Aprobat pentru concurs 5

  5. TROJAN
    Programele nocive tip „troian” sunt aplicaţii care sunt instalate fără ştiinţa şi acordul utilizatorului şi care efectuează diferite sarcini, ca de exemplu furtul parolelor, al diferitelor coduri prezente pe calculator, distribuirea necontrolată de emailuri, înregistrarea activităţilor desfăşurate pe calculator de către utilizator etc. Troienii, spre deosebire de viruşi ori viermi, nu se pot răspândi singuri.
    Troienii pot fi clasificaţi în:
    -backdoors – programe care odată instalate asigură o cale de comunicare secretă între computerul infectat şi realizatorul troianului, permiţând controlul de la distanţă al calculatorului;
    -password stealers – programe care, aşa cum spune şi numele, au rolul de a înregistra parolele folosite de utilizatorului calculatorului infectat şi transmiterea acestora către hacker.
    -bombe logice: programe care execută operaţiuni periculoase în anumite condiţii.
    ––––––––––-
    SPYWARE
    După cum uşor se observă din analiza compunerii acestui cuvânt, spyware, aceste programe au scopul de a spiona şi obţine date în mod secret despre un calculator ori mai multe. Ce fel de date? Diverse, dar de interes special sunt: parolele de acces la computer, numere de carduri, coduri PIN, adrese de e-mail. De asemenea, aceste programe mai pot face o monitorizare a traficului Internet efectuat de utilizator şi transmite acest tip de informaţii către cei care au „plantat” softul spyware.
    ––––––––––––
    PHISING
    Metoda pentru furtul de identitate ( ce va avea ca urmari furtul electronic de date ) ce consta in primirea unui e-mail care va directioneaza catre o pagina de Web identica vizual cu cea a unei institutii ( de obicei pagina bancii ) , iar acolo sunteti invitati sa va completati datele pentru ca institutia sa poata face anumite operatiuni
    SIMPTOME : Primirea de e-mail-uri prin care sunteti invitati sa va autentificati pe site-ul unei institutii .
    EFECTE : Furt de informatii critice pentru utilizator .
    Exemplu: Primim un mesaj cu insemnele bancii noastre , in care suntem rugati sa intram pe un site ce pare a fi site-ul bancii noastre , unde ni se cere sa introducem numele de utilizator si parola , din diferite motive , in general cele mai dese fiind actualizari ale bazelor de date , update-uri de securitate , etc. Site-ul fals inregistreaza datele noastre de autentificare , ce vor fi apoi folosite de catre „hoti”pe site-ul real pentru golirea contului bancar .
    PREVENIRE : Limitarea numarului de mesaje de tip phishing prin folosirea unui program anti-spam . Chiar si cu acesta vor exista mesaje care vor trece de filtru , asa ca nu trebuie sa dam click pe link-ul din e-mail . Recomandabil ar fi ca in acest caz , sa contactam institutia ( telefonic sau electronic ) si sa intrebam despre legimitatea acelui mesaj
    ……………………………………………………………
    PHARMING
    Forma de atac a hacker-ilor folosita in scopul de a redirectiona traficul unui site web catre un altul si care se realizeaza prin specularea vulnerabilitatii serverelor DNS care sunt responsabile de transformarea adresei tastate de un utilizator in browser in adresa fizica (IP), antivirusii sau antispyware nu pot proteja impotriva pharming-ului deoarece acest tip de atac nu are loc asupra calculatorului personal, ci asupra serverelor DNS care directioneaza utilizatorul catre site-ul cerut.
    ––––––––––––
    MALWARE
    Malware este prescurtarea de la „mal.icious soft.ware”, referindu-se aşadar la orice soft nociv care a fost creat cu scopul de a rula în mod neautorizat şi ascuns faţă de utilizatorul computerului. Deşi uzanţa este să vorbim despre „viruşi”, ca fiind orice program care ne afectează calculatorul, în fapt termenul generic potrivit este malware. În continuare vom vorbi despre tipurile de malware, tipurile de softuri nocive cu care vă puteţi întâlni în universul computerului personal – dacă aveţi ghinion.
    –––––––––––
    SPAM
    In limba engleza, desemneaza in general mesaje electronice trimise catre o multitudine de destinatari in scopuri publicitare sau nelegale fara acordul acestora.
    Ce intra in aceasta categorie:
    -mesaje publicitare nesolicitate
    -mesaje ce urmaresc realizarea unei fraude prin obtinerea de date confidentiale.
    Oricare dintre aceste tipuri de mesaje reprezinta o pierdere de timp, energie si resurse pentru destinatari, furnizorii de servicii si comunitatea utilizatorilor de Internet. Orice detinator al unui calculator a observat ca acest fenomen a scapat de sub control. Masurile includ instalarea de software dedicat antivirus, antispam si toleranta minima fata de aceste practici.
    Are mai multe forme:
    -un necunoscut va propune sa vizitati un site sau sa faceti o afacere, cel mai probabil ilegale
    -o lista de trimitere de mesaje pe care ati fost inscris fara stirea dumneavoastra si primiti mesaje prin care sunteti invitat sa comandati diverse produse sau servicii
    Sinonime:
    -mesaje nesolicitate
    -mesaje comerciale nesolicitate
    -mesaje trimise in masa
    Consecinte:
    -umplerea casutei cu mesaje nedorite
    -pierderea de timp cu citirea mesajelor si stergerea lor
    ––––––––––––
    BROWSER WEB
    Program de navigare Web; Un browser reprezinta interfata dumnevoastra cu mediul Web, cu interpretare a fisierelor hypertext, cu posibilitate de navigare prin nodurile Internet. Exemple de browser-e: Internet Explorer, Firefox Mozilla, Opera.
    ++++++++++++++++++++++++++++++
    BitDefender ofera utilizatorilor gratuit cele mai populare solutii de securitate:
    BitDefender Free Edition, Anti-Phishing si Chat Encryption BitDefender, cunoscutul producator al uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international, ofera gratuit unele din ceke mai populare solutii de securitate sub forma unor editii gratuite. Printre acestea se numara BitDefender Free Edition, BitDefender Anti-Phishing Free Edition si BitDefender Chat Encryption. BitDefender Free Edition este un scanner antivirus la cerere care asigura o protectie de baza impotriva virusilor si a altor tipuri de malware. Este recomandat sa fie folosit in cazul refacerii sistemului sau pentru detectarea unor probleme. BitDefender Free Edition reprezinta cea mai eficienta modalitate de scanare si de dezinfectare a sistemului, printre ale caruia caracteristici se numara: Scanarea si dezinfectarea sistemului – motoarele de scanare puternice asigura detectia si indepartarea tuturor virusilor aflati in circulatie, ori de cate ori aveti nevoie. Scanare programata – Puteti programa verificarea sistemului in orice moment, periodic, fara nicio alta interventie, in timpul in care nu folositi calculatorul. Scanare imediata – Cu doar un clic dreapta va puteti verifica fisierele si directoarele stocate in sistem. Carantina – Aveti posibilitatea de a izola fisierele infectate in carantina si sa le trimiteti pentru o analiza completa catre laboratorul BitDefender. Fisiere de raport – Cand lansati o scanare puteti alege sa creati fisiere de raport in care sa vedeti statisticile intregului proces. BitDefender Anti-Phishing Free Edition ofera protectie la nivel de browser impotriva atacurilor de phishing prin blocarea accesului la site-urile malitioase, utilizate in sustragerea informatiilor despre cardurile utilizatorilor si a altor elemente personale de identificare. Acest instrument este compatibil cu Microsoft Internet Explorer si Mozilla Firefox. BitDefender Chat Encryption permite utilizatorilor sa comunice in mod sigur prin intermediul aplicatiilor de mesagerie instant precum Yahoo! Messenger sau Windows Live Messenger prin criptarea conversatiilor cu un alt sistem care foloseste orice produs din gama de solutii BitDefender 2009. BitDefender Chat Encryption securizeaza conversatiile private printr-un simplu proces de criptare automat.

    Aprobat pentru concurs 4

    • Sincere felicitări pentru răspuns, constituie un model excelent şi pentru restul participanţilor. 🙂

      Sunt convins că aţi petrecut suficient timp pentru a-l elabora şi apreciez efortul şi implicarea. Succes şi sănătate!

  6. Malware
    Cuvantul malware este folosit de regula pentru a descrie orice forma de software periculos, care poate prelua controlul asupra PC-ului si produce daune sau cel putin comportari stanjenitoare, ca: virusi, troieni, continut activ nedorit etc. Principalele categorii de malware sunt reprezentate de virusi, viermi, troieni si hoaxes. In general, se greseste numindu-se „virusi” toate programele create in scopuri daunatoare: virusii sunt doar un tip de malware.
    Metode de prevenire:
    – Firewall + Antivirus (cu componenete antimalware);
    Utilitare:
    – Malwarebytes’Anti-Malware
    – Dr.WEB CureIt!
    – Kaspersky Virus Removal Tool
    – SUPERAntiSpyware
    – Panda USB Vaccine 1.0.1.4
    – etc

    Aprobat pentru concurs 3

    • Aşa este, viruşii sunt o categorie de malware. Este bine de ştiut că malware se referă la mai multe tipuri de ameninţări şi nu doar viruşi.
      Succes!

  7. Un browser este un soft de ”navigare” pe internet , de aceea mai poarta si denumirea de ”navigator web”. Cele mai cunoscute browser-e sunt : Internet Explorer , Mozzila Firefox si Google Chrome. Pentru a spori securitatea si viteza este bine ca browser-ul sa fie updat-at la ultima versiune. Eu recomand ca browser Mozzila Firefox. Pentru mai multe informatii : http://ro.wikipedia.org/wiki/Browser_web . Un tool de securitate eficient pentru Firefox este NoScript.

    Aprobat pentru concurs 2

  8. Felicitari pentru concurs,si informatiile pe care le publicati pe sit,vizitez zilnic sit-ul.Bafta !!!

Comentariile sunt închise.

Confidențialitate

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență posibilă când îl vizitezi. Informațiile de tip cookie sunt stocate în navigatorul tău de Internet și sunt utile pentru memorarea preferințelor tale, iar atunci când revii pe site-ul nostru nu e nevoie să le introduci din nou. De asemenea, informațiile cookie ne ajută să observăm ce pagini din site sunt vizitate cel mai des și sunt considerate utile de către utilizatorii noștri.

Poți schimba setările cookie-urilor din meniul din stânga al aceste ferestre.