Nokia a lansat în Rusia modelul Nokia 515, un telefon clasic, banal și elegant la prima vedere, dar cu funcții de smartphone.
Nokia 515 are 2 variante: single și Easy Swamp dual-SIM. Ecranul său măsoară 2.4 inci în diagonală, are rezoluție QVGA și este protejat de sticlă Gorilla Glass. Câte telefoane clasice cunoașteți să aibe Gorilla Glass? Eu niciunul. Tastatura este construită din policarbonat rezistent iar carcasa din aluminiu, oferind un utilizatorului o senzație plăcută la atingere și rezistență telefonului.
Camera are un senzor de 5 MP cu autofocus și bliț LED. Integrează câteva funcții precum mod Panoramă sau mod Secvențial, aceasta din urmă realizând 5 fotografii din care se poate alege cea mai reușită. Mai mult de atât, o voce te va ghida să ții telefonul corect atunci când vrei să îți faci o poză cu cameră principală, nu cu cea frontală.
Partea hardware nu ascunde cine știe ce. Oferă conetivitate 3.5 G HSDPA, slot de card microSD, Bluetooth, HD Voice. Terminalul rulează sistemul de operare Series 40 care integrează câteva aplicații de socializare precum Facebook și o aplicație Transfer, care îți permite să sincronizezi datele cu alte terminal WP8 sau Android.
Nokia 515 va fi disponibil din luna septembrie în Germania, Elveția, Rusia și Polonia, urmând că mai târziu să ajungă și la noi. Prețul sau pleacă de la 115 euro fără taxe.
Sursa: gsmarena.com
Nu prea inteleg care ar fi avantajele unui astfel de telefon fata de un smartphone. Pare ieftin insa 115 EUR fara taxe inseamna ca pretul final ajunge undeva spre 150-170 EUR, cam cat un smartphone ieftin.
Din cate am citit, cei de la Nokia se lauda ca autonomia ar fi undeva la 38 de zile in standby. Asta ar fi, intr-adevar, o performanta insa probabil e doar o vrajeala (toate telefoanele inteligente au prezentata o autonomie de sute de ore insa bateria abia se taraie o zi) si e un avantaj destul de subtire pentru a contrabalansa facilitatile oferite de un sistem de operare autentic.
Probabil că încearcă și ei piața. Da, autonomia poate fi un diferențiator puternic.
Intelegeam sa testeze piata dotand aparatul cu o camera care sa filmeze HD nu QVGA la 320×240. Cu cei 5 mpx foto si o autonomie mai mult decat rezonabila ar fi avut sanse sa acapareze o nisa importanta : cea a clientilor carora nu le trebuie un telefon ce ghideaza pe orbita statia spatiala internationala. 🙂