Orange susține startup-urile în tehnologie

Pe 1 şi 2 martie, Biblioteca Universității Politehnica Bucureşti a găzduit hackathon-ul Innovation Labs 2.0 care a marcat debutul programului de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft. 

Innovation Labs se adresează studenţilor şi tinerilor profesionişti care îşi doresc să pună bazele propriilor startup-uri în tehnologie. 

Sâmbătă, 1 martie, peste 150 de tineri pasionaţi de antreprenoriat au venit la Biblioteca Centrală din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti pentru a pune bazele propriilor startup-uri.

IMG_4841

Evenimentul a început cu o sesiune de pitching în cadrul căreia participanţii, organizaţi pe echipe sau individual, au avut la dispoziţie un minut pentru a-şi prezenta ideile de afaceri în faţa audienţei. 50 de idei au concurat pentru obţinerea voturilor din partea audienţei şi a susţinerii juriului.

IMG_4849

Fiecare echipă a avut la dispoziţie 3 minute pentru a convinge juriul, iar tinerii au impresionat prin calitatea discursului, reflecând eforturile depuse de-a lungul celor două zile ale hackathon-ului.

IMG_4890

Innovation Labs mi se pare o inițiativă foarte bună pentru dezvoltarea antreprenoriatului în jurul tinerilor. Am vazut idei de aplicații foarte interesante și utile, majoritatea aplicatii pentru mobil, smart home sau chiar CRM pentru saloane de infrumusetare.

Cele mai bune 30 de proiecte au fost selectate pentru a fi dezvoltate mai departe în cadrul hackathon-ului. Juriul a avut misiunea deloc uşoară de a alege cele 16 echipe finaliste care vor intra în programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0.

Au urmat 24 de ore intense în care echipele au lucrat alături de profesionişti, lideri din industrie şi absolvenţi ai ediţiei anterioare a programului pentru a dezvolta prototipuri şi concepte valide de business.

IL 1-2 martie 2014_3

Ziua de duminică a început cu o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate de-a lungul hackathon-ului şi a continuat cu prezentarea ideilor de afaceri în faţa juriului din care au făcut parte Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft România), Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange), Crina Ţenovici (Head of Data and B2B Communication Orange), Raluca Georgescu (Co-Organizer E-Commerce Awards Gala GPeC), Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA România), Andrei Pitiş (angel investor şi profesor asociat în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti), Răzvan Rughiniş (Profesor Universitatea Politehnică Bucureşti), Ioana Petrescu (Profesor Asociat University of Maryland), Cristi Badea (Co-Fondator Mavenhut) şi Lucian Grămescu (Operations Manager Junior Achievement România).

IMG_4951

Cele 16 proiecte finaliste:

  • TrafficVoice, app that offers realtime access to the huge information exchange delivered trough CB radios by professional drivers
  • Candy Crushers, an Android App which helps people manage medical treatments
  • Coffee Coders, web and mobile app for facilitating real estate transactions
  • CookBuddy, a mobile app that helps you cook by diving the recipe in simple steps and interacting with users using voice commands
  • eHonk, app that alerts you when you parked in a wrong place
  • GetITDone, Microsoft Surface App for musicians and people that are passionate about music
  • MooseBlasters, mobile app that measures your alcohol level
  • Nivalis, app that helps identify customer behaviour through shopping patterns and location activity
  • Openmind, retail analytics platform
  • TeamFeature, API that can be easily integrated in websites and it’s used for scheduling
  • Thot, social app in which people can show their availability to carry packages from one city to another
  • UpRise, app that provides social interaction over fulfilling commitments
  • WebSeers, app that uses social media and videogames to determine trends
  • JS Rescue, team that builds an error reporting system for javascript errors
  • Cageware, team that builds a cross-platform application that helps farmers sell their grain production to any granary they like, at the desired price
  • Cakebreak: photo sharing app that allows you to pick the right pictures and friends to share them with directly from your smartphone

Innovation Labs 2.0 continuă cu o sesiune de orientare în cadrul căreia cele 16 echipe finaliste vor afla mai multe despre structura programului şi etapele pe care le vor parcurge în cadrul acestuia.

IMG_4967

Urmează trei luni în care tinerii vor participa la discuţii deschise cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să îşi dezvolte în continuare produsele şi să depăşească problemele pe care le întâlnesc în cale.

Tinerii profesionişti pasionaţi de tehnologie care vor să facă parte din cea de a doua generaţie Innovation Labs sunt invitaţi să se înscrie la hackathon-ul care se va desfăşura pe 8 şi 9 martie la Cluj. Înregistrările sunt deschise până joi, 6 martie, şi se realizează online la http://2014.innovationlabs.ro/register/.

Galerie Foto

foto_t

Trimite articolul și prietenilor tăi!